Kalıcı Makyaj

Kalıcı Makyaj nedir?

Vücudumuz da ihtiyaç olan belli bölgelere renkli pigmentlerden oluşan doğal su bazlı boyanın; cildimizin üst deri diye de tarif edilen epidermis bölgesine bırakılması (aşılanması)dır.

Kalıcı makyajı dövmeden ayıran en önemli fark; boyanın bırakıldığı yerden kaynaklanmaktadır. Dövme işlemin de boya epidermise değil dermal tabakaya bırakıldığı için uygulama bir ömür boyu ciltte kalır. Kalıcı makyaj da ise hücre kendini yeniledikçe boya pigmentleri de vücudumuzdan atılır. Dolayısı ile yapılan uygulamanın kalıcılığı kişiye ve o kişinin metabolizma hızına bağlı olarak 2 ila 5 yıl arasında değişiklik göstererek kalır.

Pigmentler ciltten uzaklaşırken uygulama bölgesinde ki renkte zamanla flulaşarak silinir. Eğer bu uygulama belli aralıklarla yenilenip (rütuş yapılıp) uzun yıllar aynı güzellikte ve kalıcılıkta korumuş olunur. 

Kalıcı makyaj; kaş, eyeliner, dudakta uygulandığı gibi, para medikal amaçlı olarak da uygulamalar yapılmaktadır. 

Kalıcı makyaj son derece doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları artırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir.

Gündelik yaşamda ve her şart altında bakımlı görünmeyi sağlar.

Ancak etkisi bir gece makyajıyla, eye linerla veya parlak renkli rujlarla kıyaslanamaz. Gerektiğinde veya istendiğinde üzerine klasik makyaj yapılabilir.


Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanır?

Kalıcı Makyaj Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar:

MICROBLEDING / KIL TEKNİĞİ

Microbleding Kıl Tekniği Nedir?

Kaşlara organik boyalar ile deri altına ince çizgiler yaparak bir çeşit nakış gibi sıralı ve düzgün işlenmesine microbleding denir.Kalıcı makyaj altında kategorize bir işlemdir. Ancak geleneksel kozmetik dövmenin aksine daha az yarı kalıcı kabul edilir.Microbleding cilt tipine bağlı olarak 1 yıl kullanılabilir.uygulama inanılmaz gerçekçi doğal bir görünüm veren ultra ince iğnelerle bir el aleti ile deriye hafifçe kazınmış kıl görüntüsü verir.Microbleding ile mükemmel doğallıkta kaşlara sahip olunur.Kullanılan pigmentler doğal ve ten rengine kişiye en uygun olan renk seçilip uygulama yapılır.

Microbleding Kıl Tekniği İşlem Süresi Nedir?

Microbleding kıl tekniği uygulaması için yeterli zaman yaklaşık 1.5 saattir . Uzmanımız kaşları şekillendirip müşteri onayı için müşterinin kaşlarına ölçüm yaparak kaş şekillendirme çalışması yapar.Daha sonra pigment seçimi ile müşterinin de isteklerini göz önünde bulundurarak  karar verildiğinde uygulama başlar. İşlemden bir ay sonra rötuş için gelinmesi gerekir.1 ay sonra yapılan rötuş işlemi ücretsizdir.

Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Microbleding pigmentler geleneksel dövmeler kadar derin uygulanmadığı için yani implante olmadığından genellikle cilt tipine bağlı olarak  1-2 yıl sürer ( kuru -yağlı-normal-)yas (genç-olgun) cildinize aha veya glikolik  asit ürünlerini kullanan kişilerde pigmentin kalıcılık süresi etkilenir.Taze görünümü koruyabilmek için 1 -2 yıl içinde yenilenmesi gerekir.

KAŞ KONTÜRÜ

Kaş insan yüzündeki en önemli kısımdır. Kaş şekliniz karakterinizi ve duygularınızı ele verir. Bin bir çeşit kaş şekli vardır ve uzman ellerden geçmeyen kaşlar bakışların anlamsızlaşmasına neden olur. Rengi, gürlüğü, kavisi, şekli yüzünüzle uyumlu olup olmayışı çok önemlidir. 
 
3D İnce Kıl Tekniği;
İle bozuk görünümlü kaş yapınıza müdahaleyi içeren yöntemdir. Yüz hatlarına ve cilt tipine göre boya ve renk seçilerek yapılan bir uygulamadır. 
 
Tozlama;
Kaşınızın aralarına binlerce noktalama şeklinde uygulanan sanki kaş farı ve kalem uygulanmış gibi doğal ve tek bir görünüm elde edilen işlemdir. 
 
Kaş Kontürü Kimlere Uygulanabilir.

Kaş Konturü Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesinde kaş bölgesine tropikal anestezi yapılır. Kontür, ultra ince uçlu bir iğneyle cildin sadece en üst tabakasına yumuşak hatlar çizilerek uygulanır. İğneler tek kullanımlıktır. Kendi kılınızla aynı yönde doğal çizgiler atılır. 
 
Kaş kontüründe kullanılan üç teknik vardır;

EYELİNER

Bu uygulama sayesinde fazla büyük gözleri, normal göz şekline getirebilir. Bitişik olan gözler, daha büyük gösterilebilir. İddiasız olan gözlerinizi çekici ve estetik görünüme kavuşturabilirsiniz. Eyeliner uygulaması zor bir malzemedir. Likit olduğundan ve ince bir fırçayla sürüldüğünden dolayı çok dikkatli ve ince çekilmesi gerekir. Eyeliner kaleme göre daha belirgin renkte olup gözleri daha çok öne çıkarır. Ayrıca bakışlara dramatik bir hava katar. Göz tipine göre ince veya biraz daha kalın çekilebilir. Gözün üstüne de altına da uygulanabilir. Tercihe bağlıdır. Ayrıca eyeliner gece makyajı için de çok uygundur. Gözleri vurgulayan ve hoş bakışlar sağlar.

DUDAK KONTÜRÜ

Kalıcı dudak makyajı yada diğer adıyla dudak kontürü, istenilen ve uygun bulunan renklerde dudak çerçevesine kontür ve dudak içini renklendirme şeklinde uygulanır. Dudak kontürü ile küçük dudakları büyütebilirsiniz, hatları belirginleştirebilir, hatta biraz dudak hattının dışına çıkarak değişiklikler yapabilirsiniz. Zamanla kaybettiğimiz dudak rengimiz ve dudak çerçevemiz, uçuklar yara izleri, sigara gibi kötü etkenler ve kötü beslenmeden dolayı soluklaşır ve hatlarını kaybedebilir. Bu durumda kaybettiğiniz pigmentlerin yerini hemen kalıcı dudak makyajı uygulamasıyla doldurabilirsiniz. Dudaklarınızın şeklinden memnun değilseniz şeklinde değişiklikte yapabilirsiniz. Kalıcı ruj gibi görüntüler elde edebileceğiniz gibi doğal görünümde sonuçlarda alabilirsiniz. Bunun için dudağınızın kaybetmeden önceki rengini (bunu dikkatli baktığınızda görebilirsiniz, dudak içine doğru daha belirgindir) tespit ederek, bu renkte bir kalıcı dudak makyajı uygulandığında doğal sonuçlar alabilirsiniz. Kalıcı dudak kontürü önce uyuşturulur, sonra en uygun çizim yapılarak son şekli verilir ve daha etkili bir şekilde uyuşturma tamamlanır sonrada bu formu hiç bozmadan uygun renklerle kalıcı dövme işlemi yapılır.

DİPLİNER

Kirpiklerin daha yoğun gösterilmesi, göz şeklinin ideal boyuta getirilmesi için kirpik dibine uygulanan bir işlemdir. Dipliner göz kapağımızda, kirpik diplerini doldurmak ve daha yoğun göstermek için dikkatlice yapılması gereken, özen isteyen bir işlemdir.